Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вінський пішов на принцип і вказав на Ахметова

Середа, 14 листопада 2007, 15:11

Кандидат у депутати від БЮТ Йосип Вінський заявляє, що не візьме собі гроші, які він просив йому нарахувати за роботу у Верховній Раді 5 скликання.

Про це він сказав, коментуючи своє відповідне звернення до апарату Верховної Ради у середу.

"Мені ці гроші не потрібні. Я не візьму з них жодної копійки, я віддам їх, можливо, у дитячий притулок, або десь в інше місце", - заявив Вінський.

Водночас, за його словами, "це є питанням принципу", оскільки Регламентом Верховної Ради передбачено отримання депутатом зарплатні на професійній основі, а в силу політичних причин було прийнято незаконне рішення про невиплату заробітної плати.

Вінський нагадав, що не складав повноваження і "до сьогоднішнього дня є народним депутатом".

"Всі народні депутати, навіть які працювали менше, ніж я, отримали гроші. Тому питання не в тому, хто скільки і як працював", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про те, що зарплати нараховуються відповідно до графіку реєстрації депутата перед пленарними засіданнями, Вінський сказав, що "сотні депутатів отримували зарплати, не розписуючись за себе – і регламентний комітет не звертав на це уваги".

На прохання назвати прізвища таких людей, він назвав, зокрема, ім’я члена Партії регіонів Рината Ахметова, який "як всі могли спостерігати, не досить часто бував на засіданнях і не розписувався за себе", і додав, що може назвати ще декілька прізвищ, але не зробив цього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...