БЮТ і НУНС розійшлись в поглядах на останній день втрати мандата

Середа, 14 листопада 2007, 15:53

В разі, якщо депутати не зберуться на засідання 26 листопада, це не означатиме, що вони втратять свої депутатські повноваження.

Про це "Українській правді" заявив нардеп від БЮТ Андрій Портнов, коментуючи заяву Романа Зварича.

"Я думаю, що Роман Зварич не міг зробити таку заяву, тому що за Конституцією депутат втрачає мандат лише в двох випадках: якщо він відмовився від прийняття присяги або якщо він у 20-денний термін не подав до ЦВК документи на реєстрацію і тоді вважається, що він відмовився від мандату", - заявив Портнов.

Він наголосив, що якщо депутат не склав присягу через невідкриття засідання ВР, втрата депутатського мандату не наступає.

"Це буде мати виключно політичні наслідки, тобто парламент розпочне роботу без підготовчої", - сказав Портнов.

Як відомо, раніше Зварич заявив, що "депутати, які не складуть присягу до 26 листопада, мусять скласти депутатські мандати".

"У Конституції чітко зафіксована гранична дата, до якої потрібно відкрити сесію парламенту нового скликання – 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів. 25 жовтня результати були офіційно оприлюднені, отже, 25 листопада є останнім терміном, коли має відкритися парламент", - цитує Зварича прес-служба НУНС.

Він також нагадав, що, згідно з положеннями Конституції, "депутати, які відмовляються скласти присягу – тобто скріпити конституційний текст присяги своїм підписом – втрачають свої мандати".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News