Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КИРГИЗІЯ ЗІЙШЛА З ДОРОГИ УКРАЇНИ. Ніяких претензій

Середа, 14 листопада 2007, 16:06

Україна підписала двосторонній протокол про доступ на ринки товарів і послуг з Киргизією, необхідний для вступу до Світової організації торгівлі.

Про це заявив міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, повідомляє УНІАН.

Як відомо, Киргизія була останньою країною, з якою Україна мала підписати двосторонній протокол.

"Ми дійсно завершили переговорний процес з Киргизією, підписали двосторонній протокол про доступ на ринки товарів і послуг", - сказав міністр.

За його словами, наступним кроком на шляху вступу України до СОТ має бути затвердження звіту робочої групи, який заплановано на 15 листопада.

"Звіт у нас уже готовий, всі сторінки тексту практично погоджені", - запевнив Яценюк, додавши, що робоча група очікувала лише на останній протокол.

"Мова йде про те, що до кінця поточного року звіт робочої групи і формалізація питань щодо вступу України до СОТ будуть завершені", - сказав міністр.

"У нас немає перепон, в крайньому випадку станом на сьогоднішній день, для того, щоб Україна до кінця поточного року стала членом СОТ", - заявив Яценюк.

Водночас у посольстві Киргизії в Україні підтвердили інформацію про підписання в Бішкеку протоколу між Україною та Киргизією про доступ на ринки товарів і послуг.

Крім того, посол Киргизії в Україні Еркін Мамкулов повідомив, що на сьогоднішній день питання про борг в 27 млн. доларів виключене з порядку денного двосторонніх українсько-киргизьких відносин і у двох країн немає фінансових претензій одна до одної.

Як відомо, Україна намагається вступити до СОТ з 1993 року. Киргизія була останньою країною, з якою Україна мала підписати двосторонній протокол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...