Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"1+1" позбавляють 9 годин розваг

Четвер, 15 листопада 2007, 09:38

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення може анулювати одну з двох ліцензій студії "1+1" за порушення програмної концепції, тому що замість засідань Верховної Ради, як зазначено в ліцензії, канал показує розважальні програми.

Про це Нацрада заявила у середу, одночасно переоформивши ліцензію "Студії 1+1" на 15 годин мовлення на добу, внісши в неї зміни у зв'язку зі зміною власників компанії, пише "Комерсант-Україна".

Таким чином найбільший власник каналу корпорація Central European Media Enterprises оформила своє право на 60% компанії, зазначає видання.

"Другу ліцензію каналу ще на 9 годин ефіру ми не можемо переоформити, тому що володіння двома ліцензіями напряму заборонено законом", - заявив на засіданні голова Нацради Віталій Шевченко.

За його словами, цю ліцензію канал отримав, вигравши в конкурсі на частоти, призначені для трансляції засідань Верховної Ради і висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування.

"Досі "1+1" порушував закон, транслюючи на цих частотах розважальні програми", - заявив Шевченко, не уточнивши, чому претензії до каналу виникли саме зараз.

Нацрада вимагає від каналу виконати ліцензійні умови, пообіцявши у цьому випадку розглянути можливість об'єднання його ліцензій. У противному випадку до мовника можуть бути застосовані санкції аж до анулювання ліцензії.

Начальник юридичного відділу "Студії 1+1" Максим Варламов вважає претензії Нацради необґрунтованими.

"У законі не сказано, що робити каналу, який отримав дві ліцензії до набуття законом чинності. А наші новини ТСН виходять саме в той час, коли за ліцензією ми повинні висвітлювати діяльність органів влади, що ми і робимо", - зазначає він.

За словами Варламова, канал має намір вести переговори з Нацрадою про врегулювання ситуації. "Ми будемо пропонувати об'єднати дві ліцензії. Тим більше, що одна з них (на 15 годин) діє до 2016 року, а друга – до 2014 року", - сказав він.

Як зазначає видання, претензії до каналу на 9-годинну ліцензію висуваються не вперше. За право мовити на каналі УТ-2 досі бореться ТРК "Аіті" (належить Media International Group Вадима Рабиновича), що у 1996 році виграла конкурс на мовлення на каналі УТ-2, однак ефірного часу так і не отримала.

На думку директора рекламного агентства "Стиль-С регіони" Інни Принько, анулювання ліцензії каналу призведе до скорочення рекламних надходжень на 30%.

ТОВ "ТРК "Студія 1+1" – другий за величиною аудиторії український телеканал.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...