У Саакашвілі закрили опозиційний канал через друга Березовського

Четвер, 15 листопада 2007, 10:58

У Грузії припинена дія ліцензії на мовлення телекомпанії "Імеді", а будівля телекомпанії опечатана.

Про це пише "Civil.Ge" з посиланням на генерального директора телекомпанії "Імеді" Бідзіна Бараташвілі.

Після цього група журналістів і продюсерів телекомпанії "Імеді" зустрілася з головою Парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе.

"Якоїсь конкретної відповіді ми не одержували (від Бурджанадзе), коли зможе телекомпанія відновити своє мовлення", - заявив журналістам продюсер телекомпанії Леван Вепхвадзе після зустрічі з Бурджанадзе.

Раніше рішення про призупинення дії ліцензії телекомпанії прийняв Тбіліський міський суд. Причиною є те, що за заявою суду, у ході безладь у Тбілісі 7 листопада телекомпанія займалася пропагандою скинення влади.

"Офіційне повідомлення, яким є рішення Тбіліського міського суду, було вручено в ніч з вівторока на середу", - заявив Бараташвілі.

"Документ датований 7 листопада; але, слідчий сказав мені, що він не зміг передати документ раніше через безладдя", - додав він.

Як зазначено в документі, за словами Бараташвілі, рішення суду обумовлене рішенням телекомпанії "Імеді" прочитати в прямому ефірі заяву Бадрі Патаркацишвілі, що, за рішенням суду, містило заклики до скинення влади.

Патаркацишвілі довгий час був партнером російського бізнесмена Бориса Березовського, який пізніше продав йому свою частку.

***

У той же час прокуратура Грузії оголосила в розшук колишнього міністра оборони Іраклія Окруашвілі, обвинувачуваного у здирництві, недбалості і відмиванні коштів, повідомляє "Новости-Грузия" з посиланням на громадське телебачення.

Тбіліський міськсуд у середу задовольнив вимогу прокуратури і змінив запобіжний захід Окруашвілі, який був раніше звільнений під заставу, на попереднє ув’язнення.

Прокуратура вимагає змінити запобіжний захід для екс-міністра через дві причини.

По-перше, через те, що Окруашвілі, який знаходиться в Мюнхені, не з'явився на виклик у прокуратуру для дачі свідчень.

Другою причиною називається те, що бізнесмен Тамаз Ніжарадзе, що заплатив 3,5 млн з 10 мілн ларі застави (близько 2,2 з 6 мільйонів доларів), заявив, що не упевнений в поверненні Окруашвілі і тому хоче повернути свої гроші.

У свою чергу, адвокат Окруашвілі Ека Беселія заявила, що повістка з прокуратури була доставлена на домашню адресу її підзахисного в Тбілісі 13 листопада в 19.30, а прокуратура звернулася в суд і вимагала зміни запобіжного заходу через його неявку через годину після цього.

Беселія заявила, що за годину Окруашвілі ніяк не міг прибути в Грузію з Мюнхена, де він зараз знаходиться.

Разом з тим Беселія нагадала, що генпрокуратура сама дала дозвіл йому залишити Грузію під "безпрецедентно високу заставу, що є гарантією його повернення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування