Ющенко теж хоче переглянути угоду з Росією

Четвер, 15 листопада 2007, 11:36

Президент Віктор Ющенко заявляє, що аварія в Керченській протоці показала необхідність укладення між Україною та Росією нової угоди щодо безпеки протоки.

"Сьогодні нам потрібно серйозно, на рівні двох урядів доопрацювати модель міждержавної угоди, яка б на нових засадах забезпечила експлуатацію Керченської протоки", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів в Єрусалимі.

Ющенко додав, що йдеться зокрема про формулювання вимог до різного типу перевізників, товарів та їх транспортування, повідомляє прес-служба президента.

На думку глави держави, чинні сьогодні двосторонні угоди з Росією "не дали повної відповіді" на питання екологічної безпеки Керченської протоки.

За словами Ющенка, сьогодні можна говорити про те, що відповідна українсько-російська робоча група вже працює над цією темою.

"Вже здійснені контакти дають підстави говорити, що двостороння група з цього питання працює, і ми невдовзі матимемо той документ, який зробить безпечнішою експлуатацію Керченської протоки", - сказав президент.

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Віктор Янукович висловлювався за перегляд україно-російської договірної бази щодо функціонування Керченської протоки для попередження руйнівних наслідків стихійних лих у майбутньому.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування