Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній радник Ющенка просить виключити Путіна

Четвер, 15 листопада 2007, 11:41

Партія "Союз правих сил" просить виключити президента Росії Володимира Путіна зі списку кандидатів у депутати Держдуми від "Єдиної Росії" у судовому порядку.

"Вчора СПС звернувся до Верховного суду з позовом про виключення Володимира Путіна зі списку кандидатів у депутати Держдуми від "Єдиної Росії" за кількаразове порушення ним закону", - сказав Бєлих, виступаючи на прес-конференції в Москві.

"Після того, як СПС став виступати супротивником "Плану Путіна", на партію обрушилася міць державно-бюрократичної машини", - вважає Бєлих, слова якого наводить прес-служба СПС.

За його словами, це і стало причиною звернення до суду. При цьому лідер СПС підкреслив: "Я реаліст і розумію, що навряд чи Верховний суд стане на нашу сторону".

Він також повідомив, що партія звернулася до Верховного суду ще через їхню скаргу до ЦВК після "прямої лінії" президента Росії із виборцями.

"Рішення ЦВК по нашій скарзі немає", - сказав Бєлих. За його словами, тепер СПС вимагає від ЦВК видати скаргу також у судовому порядку.

ЦВК Росії не побачив порушень виборчого законодавства в "прямої лінії" президента з росіянами, повідомляє РИА Новости.

За словами глави Центвиборчкому Володимира Чурова, ознак неправомірної агітації робоча група ЦВК не побачила.

Бєлих також зазначив, що в партії є проблеми з проведенням виборчої кампанії. За його словами, щодня під арештом знаходиться 15 млн екземплярів друкованої агітації; на кандидатів у депутати місцева влада тисне і змушує залишити виборчі списки.

"Ми заздалегідь говоримо про те, що вибори, що відбуваються навіть зараз, не на етапі підрахунку голосів, а на етапі виборчої кампанії в такому виді, не можна вважати чесними, справедливими й такими, що забезпечують рівні можливості для всіх учасників цих виборів", - сказав Бєлих.

Як відомо, 2 жовтня Путин заявив, що очолить список Єдиної Росії на виборах. 18 жовтня він провів кількагодинну пряму лінію в ефірі російських телеканалів.

Вибори в Держдуму пройдуть 2 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування