Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна витратить сотню мільйонів, щоб потрапити в шістки

Четвер, 15 листопада 2007, 11:58

Участь українських спортсменів в Олімпіаді-2008 у Пекіні обійдеться Україні в 120-150 мільйонів гривень.

Такими підрахунками поділився в четвер на прес-конференції Міністр у справах молоді і спорту Віктор Корж, повідомляє Ліга.

При цьому Корж сказав: "Ми знаходимося на завершальному етапі підготовки до Олімпіади. Зараз наші спортсмени виїжджають у Китай для того, щоб адаптуватися до кліматичних умов і годинного пояса місця проведення ігор".

Спортсмени одержали вже 170 олімпійських ліцензій на участь в іграх, і це число, швидше за все, буде доведене до 200-220.

"Конкурентні умови на майбутній Олімпіаді будуть дуже жорсткими: якщо раніше більш 50% медалей діставалося 5-6 основним країнам, то зараз рівень підготовки спортсменів у всіх країнах значно збільшився. Це особливо видно на прикладі самого Китаю. За олімпійські нагороди зараз будуть боротися до 50-70 країн", - відзначив Корж.

За його словами, Україна розраховує на завоювання медалей у плаванні, легкій і важкій атлетиці, боксі, вільній і греко-римській боротьбі, велоспорті, спортивній і художній гімнастиці, стрільбі з лука і кульовій стрільбі.

У Національної Олімпійській збірній на сьогоднішній день 80% спортсменів можуть боротися за місця в перших шістках, повідомив міністр.

На попередніх літніх Олімпійських іграх у 2004 році в Афінах (Греція) взяли участь 245 українських атлетів, нагадують Українські новини.

Тоді українські спортсмени завоювали 9 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей, а в загалькомандному заліку Україна зайняла 12-е місце.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...