Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія втовкмачує Україні, що зараз не час для "незалежності"

Четвер, 15 листопада 2007, 14:15

Заступник голови Росприроднанагляду Олег Мітволь закликав Україну відкинути політичний аспект і погодитися з методом, що пропонує Росія для ліквідації наслідків екологічної катастрофи в Керченській протоці.

"Якщо ми сьогодні, слідуючи політичним якимсь аспектам, зробимо вигляд, що у нас мазуту на дні немає, то ми повинні розуміти, що 15 років Азовське море буде під впливом мазуту", - сказав він на прес-конференції в Москві.

"У нас вихід сьогодні тільки один - намагатися пояснити нашим українським і міжнародним колегам те, що питань "незалежності" під час екологічних криз не буває", - додав Мітволь.

Зокрема, він пропонує створити тимчасову дамбу для того, щоб перекрити протоку з російської сторони, у такий спосіб зосередити забруднення тільки в тій зоні, де вони вже знаходяться, і там їх відкачувати, не даючи поширюватися, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку Мітволя, будь-які інші спроби видалити ці забруднення призведуть до того, що весь мазут протягом довгих років буде іти в Азовське море, "де ми його ніколи не піймаємо".

Він категорично не погодився з пропозиціями українських колег, що забруднення можна ліквідувати тільки за допомогою бонових загороджень. За його словами, день тому вони були встановлені - два по 200 метрів, але менш ніж за добу їх розкидало в різні сторони.

У той же час чиновник заявив, що питання про пред'явлення позовів винуватцям екологічної катастрофи в Керченській протоці Росприроднагляд буде вирішувати на підставі результатів розслідування транспортної прокуратури.

За його словами, повинна бути дана оцінка діям морської адміністрації керченського порту (Україна), що керує проходом суден, що не дала дозволу на прохід у безпечну зону капітанам суден.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування