"1+1" каже, що переоформлення "розваг" просто відклали

Четвер, 15 листопада 2007, 16:18

Студія "1+1" спростовує інформацію про те, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відмовляється переоформити одну з ліцензій "1+1" нібито за трансляцію розважальних програм замість засідань Верховної Ради, заявлених у ліцензії.

Про це йдеться в заяві прес-служби телеканалу щодо поширеної у четвер у ЗМІ відповідної інформації, повідомляє "Телекритика".

"15 листопада 2007 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення дійсно розглядала заяви "Студії 1+1" про переоформлення ліцензій на мовлення у зв`язку зі зміною власників", - зазначає прес-служба, додаючи, що заяву про переоформлення ліцензії на 15 годин мовлення Нацрада задовольнила.

"Розгляд питання про переоформлення ліцензії № 1771 від 30.07.2004 року (на 9 годин мовлення) було відкладено (невеличка деталь: у формулюванні йшлося про те, щоби слухання "відкласти і зобов’язати компанію привести документи у відповідність до чинного законодавства")", - сказано в заяві каналу.

"Жодних інших рішень, які б стосувались "Студії 1+1", на засіданні Національної ради не приймалось. Таким чином, уся інша інформація, наведена виданням "Комерсант-Україна", не носить офіційного характеру та ґрунтується на особистій думці приватних осіб", - наголошує прес-служба.

Ту ситуацію, що "Студія 1+1" здійснює мовлення на підставі двох ліцензій, в телекомпанії вважають обумовленою тим, що норма закону про телебачення і радіомовлення, за якою "один суб’єкт господарювання може мати лише одну ліцензію на наземне ефірне мовлення у кожному територіальному сегменті ринку..." набула чинності вже після того, як компанія отримала самі ліцензії на мовлення.

"У точно такому ж становищі знаходиться значна кількість інших телерадіоорганізацій (які мають по кілька ліцензій на мовлення на одному й тому ж каналі мовлення у різні проміжки часу), що не заважає Національній раді переоформлювати та подовжувати ліцензії таким телерадіоорганізаціям", - ідеться в заяві.

Також в "1+1" наголошують, що Нацрада "ніколи не висувала й не могла висувати до "Студії 1+1" жодних претензій щодо невиконання нею умов ліцензії № 1771", бо "закріплене умовами ліцензії "обов`язкове інформування громадян про діяльність єдиного органу законодавчої влади та органів місцевого самоврядування" здійснюється "Студією 1+1" шляхом висвітлення діяльності цих органів у випусках ТСН".

А на те, що на засіданні Нацради у середу прозвучали такі зауваження, в повідомленні зазначається, що "як правило, моменти внесення змін в ліцензії є тою годиною "Ч", коли Нацрада примушує мовників "дружити": тобто виконувати усі регуляторні вимоги, продиктовані чинним законодавством й умовами ліцензій... як правило, так чи інак усі телекомпанії згодні заради цієї "дружби" усі регуляторні вимоги виконати".

При цьому вказується, що "1+1" в заяві, яку Нацрада розглядала 17 жовтня, просила переоформити ліцензію, зокрема, у зв’язку зі зміною "програмної концепції мовлення", однак цю заяву не було задоволено.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування