ЦВК каже, що законно працевлаштувала Плюща

Четвер, 15 листопада 2007, 17:13

Центральна виборча комісія, зареєструвавши народними депутатами Івана Плюща і кількох його колег, діяла в межах законодавства.

Про це йдеться в коментарі ЦВК у відповідь на закиди ЗМІ, що ЦВК без наявності належної документації зареєструвала чотирьох обраних народних депутатів, зокрема Секретаря РНБО Івана Плюща, заступника генпрокурора Віктора Шемчука, голову Антимонопольного комітету Олексія Костусєва і Голову Держкомтелерадіо Едуарда Прутника.

За версією ЗМІ, реєстрація є незаконною, оскільки немає указу президента України про звільнення Плюща з посади секретаря РНБО, наказу генпрокурора про звільнення Шемчука з посади заступника генпрокурора – прокурора Криму, а також постанов Верховної Ради щодо звільнення Костусєва з посади Голови Антимонопольного комітету і Прутника з посади Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Водночас заступник Голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера наголосив, що інформація щодо незаконної реєстрації Віктора Шемчука народним депутатом України абсолютно не відповідає дійсності, оскільки 15 листопада було підписано наказ генпрокурора Медведька про звільнення Віктора Шемчука з посади заступника генпрокурора – прокурора Криму.

Крім того, у законодавстві існує механізм недопущення несумісності депутатського мандату з іншими видами діяльності.

І за наявності підстав, а саме, якщо народний депутат України протягом 20 днів після складення присяги не припинить свою діяльність, не сумісну з депутатською діяльністю, Голова Верховної Ради України має право звернутися з відповідним поданням до суду щодо дострокового припинення його депутатських повноважень, зазначають у ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування