Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич і Мороз склали компанію Балозі і Януковичу

Четвер, 15 листопада 2007, 20:27

Відповідно до указу Президента від 13 листопада, посадові особи центральних та місцевих органів влади почали активно здавати у Департамент Державтоінспекції спеціальні номерні знаки службових автомобілів.

Про це у четвер на прес-конференції в Києві повідомив начальник Держдепартаменту ДАІ МВС України Олексій Калинський, повідомляє УНІАН.

За його словами, на сьогодні до ДАІ повернули спецномери секретар Ради національної безпеки і оборони Іван Плющ, глава Секретаріату Президента Віктор Балога, голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз та його перший заступник Адам Мартинюк.

Повернули номери прем’єр-міністр України Віктор Янукович, всі віце-прем’єр-міністри, міністр оборони Анатолій Гриценко, Головнокомандувач Збройних сил України Сергій Кириченко, міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, начальник Управління держохорони, голови Миколаївської та Одеської ОДА та облрад, голова Севастопольської міської ради, голови Ради міністрів АРК.
Загалом з моменту виходу указу Президента високопосадовці повернули 25 спецномерів.

Також Калинський нагадав, що відповідно до двох наказів МВС, у 2005 році було введено в обіг 226 спеціальних номерних знаків. Відповідно до указу глави держави, мають бути повернуті ДАІ протягом місяця.

Якщо протягом вказаного терміну не всі посадовці повернуть спецномери, Калинський обіцяє доповісти президенту і вжити відповідні заходи.

Відповідаючи на запитання, що стосувалося можливості встановлення на автомобілі посадовців якихось індивідуальних номерів, начальник ДАІ зазначив, що такі номери можна встановлювати, але вони коштуватимуть 10-20 тис. грн.

З огляду на це Калинський висловив впевненість, що "жоден міністр не купить ці номери за державні кошти", оскільки це може бути кваліфіковано як зловживання службовим становищем.

За його словами, сталеві таблички зі спецномерами відправлять на переплавку, а декілька екземплярів буде передано у експозицію музею Державтоінспекції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування