Луценко вирішив не входити в партію "НУ-НС"

П'ятниця, 16 листопада 2007, 07:50

Група "Народна самооборона", утворена двома суб'єктами блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" – партіями "Вперед, Україно!" і ХДС, вирішила призупинити свою участь у процесі створення єдиної демократичної партії.

"Ми сьогодні (15 листопада) прийшли до спільної думки: єдина демократична партія необхідна Україні, але вона має бути монолітною й демонструвати стабільність своїх переконань", - заявив в інтерв’ю "Комерсант-Україна" лідер "Народної самооборони", один з лідерів НУ-НС Юрій Луценко.

За його словами, "мати зараз справу з людьми, які вже після виборів, після багатомісячної політичної боротьби за створення демократичної коаліції відмовляються входити в неї, не хочеться".

"І ми прийняли політичне рішення, що почнемо переговори про створення демократичної партії, коли буде створена коаліція, відбудуться зміни в законодавстві, відкриються можливості поєднувати партії – тільки після цього ми проведемо всі необхідні внутріпартійні процедури для створення єдиної демократичної партії", - сказав Луценко.

"Ми не хочемо залежати від двох-трьох занадто самостійних і амбіційних особистостей, що зараз дискредитують НУНС як блок", - додав він.

При цьому Луценко підкреслив, що обидві партії, які складають "Народну Самооборону" – "Вперед, Україно!" і "Християнсько-демократичний союз" – висловилися за підтримку цього рішення.

"Звісно, ми поважаємо точку зору наших колег по блоку, але якщо ми говоримо про єдину партію, то ми повинні продемонструвати монолітні переконання і дії. Сьогодні ж ми змушені терпіти, скажемо прямо, витівки людей, що підставляють блок, ми змушені це робити, але ми не збираємося це робити в рамках єдиної партії", - зазначив він.

На питання, хто ці "занадто самостійні люди", Луценко відповів: "Давайте не називати по імені ні Петьовку, ні Кріля, ні Плюща – насправді прізвища могли б бути іншими".

"Просто є різні політичні групи усередині кожної з трьох політичних сил, що створили мегаблок. Давайте чесно говорити, що, напевно, тільки в "Самообороні" демократія керована, а виходить, ефективна. У старших партіях є групи інтересів", - додав він.

На питання, чи поставила "Народна самооборона" до відома партнерів по блоку НУ-НС, Луценко відповів: "Ну, ось і поставимо".

"Узагалі ж, на політраді ми обговорювали це питання, і там був запропонований бліцкриг – у грудні вже створити партію. Але це нереально ні з точки зору юридичної, ні з точки зору політичної", - додав він.

Луценко також зазначив, що якщо "затримка усередині "Нашої України" буде продовжуватися і після створення коаліції, то "Народній самообороні" - "не по дорозі з такими анархістами" і його сила буде "створювати могутню демократичну партію з тими, хто вміє й обіцяти, і виконувати свої обіцянки".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування