Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче, щоб у Ківалова відібрали нагороду, бо він не пройшов "допінг-тест"

П'ятниця, 16 листопада 2007, 10:28

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко звертається до голови Центрвиборчкому Володимира Шаповала з проханням скасувати рішення про надання відзнаки колишньому голові ЦВК Сергію Ківалову.

Про це йдеться у коментарі Тимошенко публікації "Української правди" про відзнаку, вручену Ківалову "за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України та з нагоди 10-ої річниці утворення Центральної виборчої комісії".

"Я прошу голову ЦВК Володимира Шаповала виправити помилку. Принаймні в спорті такі правила діють. Тому я пропоную скасувати рішення про нагородження Ківалова, як такого, що не пройшов допінг-тест на демократію", - заявляє Тимошенко.

Вона вважає, що "не можна нагороджувати за "реалізацію конституційних виборчих прав громадян" того, хто плювати хотів і на ці права, і на самих громадян".

"Що стосується вчорашнього нагородження, то я пропоную виправити цю помилку. Почуття ніяковості голови ЦВК, який скасовує Почесну грамоту Ківалову, неспівставна з вартістю, яку треба буде сплатити українській демократії, коли нагорода так і не буде відмінена", - зазначила Тимошенко.

Вона також нагадала, що 24 листопада 2004 року Ківалов у ЦВК заявив, що новим президентом України обрано Віктора Януковича.

"Нагороджено людину, яка стала символом масштабних фальсифікацій, перекручення результатів виборів та нахабної маніпуляції в ході виборів президента України", - заявляє лідер БЮТ.

Вона також пообіцяла, що не буде "закривати очі на такі події".

"Якщо хтось сподівається, що я буду мовчати як риба, чекаючи особистого свята, пов'язаного з формуванням демократичної коаліції і з призначенням нового прем'єр-міністра, то нехай краще не сподіваються", - заявила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...