Ющенко не знав, що за ним контрабанда

П'ятниця, 16 листопада 2007, 11:25

"Аеросвіт" спростовує інформацію про те, що секретаріат президента України фрахтував літак компанії для візиту глави держави Віктора Ющенко в Ізраїль.

Про це в коментарі УНІАН по телефону повідомив прес-секретар авіакомпанії Сергій Куций.

"Секретаріат президента не фрахтував літак "Аеросвіту" під візит в Ізраїль", - зазначив він.

Водночас Куций підтвердив інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про те, що 13 листопада на рейсі "Аеросвіту" в Тель-Авів бортпровідники завезли в Ізраїль трьох породистих цуценят "на прохання знайомих".

За даними пресс-секретаря "Аеросвіту", документи на цуценят були повністю оформлені, тому це не є контрабандою.

Водночас він зазначив, що, як виявилося, цуценят до Ізраїлю можна ввозити у віці старше 4-х місяців.

"Вони (цуценята) виявилися молодшими, тому їх повернули, не пропустивши, митні служби", - зазначив Куций. За його словами, цуценята повернулися зворотним рейсом до Києва.

Куций додав, що, оскільки вищезгадані дії не входили у функціональні обов`язки бортпровідників і не в правилах авіакомпанії, адміністрація "Аеросвіту" ретельно розбиратиметься з ситуацією, "і за підсумками розслідування винні будуть покарані".

Як повідомили низка ЗМІ, за даними ізраїльської газети "Маарів", в літаку авікомпанії "Аеросвіт", який був зафрахтований для офіційної делегації президента України, крім Ющенка в Ізраїль прилетіли троє контрабандних щенят рідкісної породи.

Газета "Сегодня" у п’ятницю повідомила, що за словами керівника митної служби аеропорту Бен-Гуріон Рафі Габая, вартість кожного цуценяти перевищує 1500 доларів. Собаки були знайдені в ході негласної перевірки, яку митники влаштували стюардам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування