Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Усі на місці, Литвин у задньому проході

П'ятниця, 16 листопада 2007, 12:30

Розташування депутатів Верховної Ради 6 скликання у сесійній залі парламенту суттєво не відрізнятиметься від розсадки Верховної Ради попереднього скликання.

Згідно з затвердженою на засіданні відповідної депутатської підгрупи схемою, Партія регіонів і Компартія, так само як і минулого разу, займатимуть ліву частину сесійної зали – тобто ліворуч від трибуни спікера.

Блок "Наша Україна – Народна самооборона" займатиме місця, раніше закріплені за фракцією "Нашої України", – праворуч від трибуни спікера, біля урядової ложі.

Іншу частину правої половини залу – в тому числі колишні місця Соціалістичної партії – займатиме Блок Юлії Тимошенко.

Депутати Блоку Литвина, згідно зі схемою, будуть розміщуватися у задньому секторі біля "регіоналів", біля проходу, що веде до центрального виходу з сесійної зали.

Водночас, на засіданні підгрупи з питань формування парламентських комітетів та предметів їх відання, було вирішено залишити ту саму кількість комітетів, як і в Верховній Раді 5 скликання – зокрема, 26 комітетів і 1 парламентська комісія.

За словами координатора цієї підгрупи Миколи Азарова, відповідний проект рішення буде надано на розгляд робочої депутатської групи з підготовки першого засідання Верховної Ради у вівторок.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому блок Литвина "запхали у задній прохід", член БЮТ Йосип Вінський сказав, що ця позиція була узгоджена з Блоком Литвина і вони самі висловили бажання сидіти на цьому місці, "тому все було коректно".

"Всі знають, яка буде коаліція, і тому природно, що фракції з її складу сидять в одній частині залу", - сказав він, натякаючи на коаліцію БЮТ та НУ-НС.

Водночас, інший член підгрупи, регіонал Юрій Мірошниченко, який стояв у цей час поряд з Вінським, усміхнувся і сказав: "Ну, з коаліцією – це Ви поспішили".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...