Генпрокуратура встановила, що за тепло і газ з людей деруть забагато

П'ятниця, 16 листопада 2007, 12:34

Перевірка Генпрокуратури встановила, що деякі органи місцевого самоврядування встановлюють економічно необґрунтовані ціни і тарифи на комунальні послуги для споживачів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Зокрема, перевірка встановила, що при формуванні цін на послуги підприємствами житлово-комунального господарства до тарифів необґрунтовано включаються не передбачені законодавством витрати.

Вказані факти, за даними ГПУ, мали місце в АР Крим, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях.

Так, підприємством "Нікопольтеплоенерго", внаслідок завищення вдвічі витрат на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, громадянами зайво сплачено 8 млн. грн.

У ГПУ також заявляють, що на сьогодні борг підприємств теплокомуненерго за спожитий природний газ складає 900 млн. грн., що ставить під загрозу своєчасне забезпечення населення газом.

Крім того, у результаті перевірки з’ясувалося, що підприємствами з газопостачання та газифікації не забезпечується додержання правил безпеки систем газопостачання.

У ГПУ заявляють, що у поточному році крім трагедії у Дніпропетровську, мали місце вибухи в Житомирській, Полтавській, Хмельницькій та Рівненській областях, що спричинили людські жертви.

"Ці випадки стали наслідком незабезпечення належного технічного стану, відновлення та розвитку державних об’єктів газорозподільної системи, зношеність окремих з яких складає 90%", - йдеться у повідомленні.

ГПУ також встановлені факти безоплатного використання державного майна. Зокрема, ВАТ "Донецькміськгаз", не сплачуючи орендної плати, користується обладнанням на суму понад 33 млн. грн. У зв’язку з цим, прокуратура області звернулась з позовом до суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування