Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада зашле депутатів в готелі без компенсацій?

П'ятниця, 16 листопада 2007, 12:59

Упродовж місяця після початку роботи Верховна Рада 6 скликання ухвалить рішення, за яким депутати більше не зможуть отримувати квартири, а винайматимуть їх.

Про це заявив, відповідаючи на запитання журналістів у п’ятницю, член депутатської підгрупи з питань матеріально-технічного забезпечення Йосип Вінський.

За його словами, згідно з пропозицією підгрупи, цього року в готелі "Київ" буде розселено 139 депутатів Верховної Ради 6 скликання.

Добове перебування в готелі коштує 390 гривень, що складає понад 10 тисяч гривень на місяць за один номер, тоді як, за підрахунками Вінського, оренда квартири в Києві коштує близько 5 тисяч на місяць.

"Але ми прийняли рішення, що це буде тимчасове поселення, і протягом місяця Апарат Верховної Ради внесе пропозиції, які дадуть можливість народним депутатам винаймати квартири у Києві, тому проживання в готелі більше не буде", - наголосив він.

За словами Вінського, квартири для депутатів винайматиме Верховна Рада, і вони не оплачуватимуть їх зі своєї зарплатні, "але Верховна Рада купувати квартир більше не буде і давати компенсацій також не буде".

Відповідне рішення, за його словами, буде прийнято в рамках одного з 12 законопроектів, розроблених демократичною коаліцією.

Водночас, координатор підгрупи Валентин Матвєєв повідомив, що цього разу у готелі "Київ" буде розселений 131 депутат, 95 з яких обираються вперше.

За його словами, згідно з заявками політичних сил, у готелі буде розмішено: від Партії регіонів – 56 осіб, від БЮТ – 49, від НУ-НС – 11, від КПУ – 8, від Блоку Литвина – 7 осіб.

Коментуючи пропозицію Вінського щодо винаймання квартир депутатам, Матвєєв сказав, що зараз апарат ВР підраховує, в яку суму обійдеться парламенту оренда квартир для депутатів, а також визначає правомірність підстав для того, що Верховна Рада могла укладати угоди з орендодавцями, оскільки такої норми на даний момент не існує.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: