Мороза хочуть повернути у Раду

П'ятниця, 16 листопада 2007, 13:49

Депутатська підгрупа з питання проведення урочистого відкриття Верховної Ради шостого скликання пропонує запросити на засідання 23 листопада усіх колишніх президентів та голів парламенту.

Про це журналістам повідомив координатор підгрупи, член БЮТ Олександр Сас.

За його словами, відповідна пропозиція буде винесена на розгляд робочої групи з підготовки першої сесії Верховної Ради шостого скликання у вівторок.

Крім того, на засіданні підгрупи, зазначив Сас, "склалася дискусія" - чи буде гімн України виконуватися наживо хором, чи він звучатиме фонограмою через недостатню кількість місця у залі.

"Ми так вирішили, що ще буде звучати козацька балада, а потім "Ще не вмерла Україна", - додав координатор підгрупи.

На питання, що у цей день заплановано у Верховній Раді окрім концерту, Сас сказав, що регламентом передбачено прийняття присяги депутатів, яку за традицією зачитає найстарший депутат.

"Це буде Іван Герасимов, бо так вже повелося", - пояснив координатор підгрупи.

На питання, чи передбачений в регламенті урочистого засідання час для підписання угоди про створення демократичної коаліції, адже лідер "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко обіцяв, що угода буде підписана 23 листопада, Сас нагадав, що за Конституцією коаліція може формуватися і триваліший час, "але якщо Кириленко та інші керівники обіцяли, будемо сподіватися, що це так і буде".

За словами Саса, члени підгрупи також розглядатимуть можливість зміни норми регламенту для того, щоб у тимчасовій президії Верховної Ради були присутні представники усіх п'яти сил, що потрапили до парламенту.

Координатор пояснив, що зараз регламентом передбачається присутність у президії представників лише перших чотирьох сил, що отримали найкращий результат на виборах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування