Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вже придумали, як зробити Путіна-3

П'ятниця, 16 листопада 2007, 14:12

Російський президент Володимир Путін зможе взяти участь у чергових виборах президента Росії в 2008 році, якщо достроково піде у відставку.

Це дасть йому формальне право обійти конституційну заборону на три терміни підряд, повідомляє Reuters з посиланням на джерело, близьке до Кремля.

Так пов'язаний із президентською адміністрацією співрозмовник сказав, що ідея третього терміну не залишає путінське оточення.

Згідно із цим сценарієм, Путін вже в листопаді міг би достроково піти з посади. Його прем'єр Віктор Зубков став би в.о. президента, і тоді Путин зміг би брати участь у президентських виборах у березні наступного року.

Такий сценарій міг би дати Путіну можливість залишити президентське крісло лише на кілька місяців, якщо не тижнів.

Федеральне законодавство говорить, що глава держави, який достроково пішов у відставку, "не може бути висунутий кандидатом на виборах, призначених у зв'язку з достроковим припиненням ним виконання своїх повноважень."

Це і є лазівка. Закон не містить заборони для участі президента у виборах, що призначені не внаслідок його дострокового відходу у відставку.

Якщо Путін звільниться після того, як офіційно буде оголошена дата президентських виборів - Рада Федерації планує зробити це 26 листопада - він зможе взяти участь у запланованому голосуванні.

"Поставлена задача гарантувати третій термін. З низки варіантів, обраний один, який буде базуватись на цій лазівці", - сказав співрозмовник, близький до Кремля.

Однак він додав: "Путін поки не прийняв фінального рішення...Це ідея не його, а його оточення. Путін сам ще не вирішив".

Згідно із Конституцією Росії, "одна й та сама особа не може обіймати посаду президента Російської Федерації більше двох термінів підряд".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...