Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закиди про Україну та літаки ЦРУ реанімували спеціально для суду?

П'ятниця, 16 листопада 2007, 14:25

Міністерство оборони називає провокацією звинувачення євродепутата Джованні Клаудіо Фави щодо причетності України до таємних операцій ЦРУ.

"Звинувачення щодо нібито причетності України до таємних операцій ЦРУ є черговою провокацією, інспірованою ззовні і направленою на дискредитацію нашої держави", - йдеться у заяві управління прес-служби Міноборони.

У повідомленні нагадується, що 14 листопада депутат Європарламенту Фава заявив, що Україна причетна до таємних операцій ЦРУ, зокрема, нібито вона приймала на авіаційній базі літаки ЦРУ.

У якості "доказів" згадувалися відеоматеріали, продемонстровані російським телеканалом "РТР-Планета" у 2006 році, додає прес-служба.

Вона пояснює, що у березні 2006 року після демонстрації згаданого телевізійного сюжету на російському каналі "РТР-Планета" Міноборони аргументовано і з документальним підтвердженням спростувало усі звинувачення як неправдиві і абсолютно безпідставні.

З метою примусового спростування недостовірної інформації телеканалом "РТР-Планета" у травні 2006 року Міноборони і особисто Гриценко звернулися до суду – з позовом до російського журналіста Аркадія Мамонтова та телеканалу.

24 липня 2007 року Голосіївський райсуд Києва розглянув цей позов у відкритому судовому засіданні і задовольнив його у повному обсязі - поширена у сюжеті інформація визнана недостовірною, також було зобов'язання її спростування.

Цього зроблено не було, натомість відповідач намагається оскаржити рішення Голосіївського суду в Апеляційному суді Києва.

"Засідання суду призначене на 28 листопада 2007 року. Примітно, що чергова інформаційна провокація проти України мала місце буквально за два тижні до судового засідання. Чи не з метою вплинути на суддів, які прийматимуть рішення?", - запитують у Міноборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування