Ющенко дав Медведьку час до наступного тижня

П'ятниця, 16 листопада 2007, 18:30

Генпрокурор Олександр Медведько заявляє, що кримінальні справи, порушені в ході розслідування наслідків аварій у Керченській протоці, знаходяться на його особистому контролі.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба президента.

У свою чергу, Ющенко висловив переконання, що на наступному тижні Генеральна прокуратура, спираючись на свої матеріали, має "дати чітку оцінку" причин виникнення аварії, а найголовніше – недоліків по усуненню її наслідків.

За словами президента, у п’ятницю він мав розмови щодо ситуації у протоці зі своїм постійним представником в Криму та міністром екології, які повідомили, що наразі берегова лінія України не забруднена, але спостерігаються певні тривожні сигнали.

Ющенко також повідомив, що звернувся з цього питання до Європейської екологічної комісії, яка направляє на місце надзвичайної ситуації свого представника.

Також президент обговорив з міністром оборони можливість в разі потреби мобілізації військових підрозділів для надання допомоги в Керченській протоці.

Під час зустрічі також було порушено тему розслідування інциденту на Ай-Петрі та стан розслідування антисемітських проявів.

"Я хочу, щоб ми дали чітку позицію Української держави щодо злочинів, пов’язаних з проявами антисемітизму", - сказав з цього приводу Ющенко.

У зустрічі також взяли участь в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко та заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News