Луценко почав відкриту війну з Балогою

Субота, 17 листопада 2007, 09:50

Лідер блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Луценко сподівається, що на наступному тижні президент країни висловить свою чітку позицію про зобов'язання НУ-НС створити коаліцію з БЮТ.

"Я впевнений, що на наступному тижні він (Віктор Ющенко) вступить у цю політичну гру і скаже своє слово... Президент уже сказав: всі обрані депутати НУ-НС повинні підписати зобов'язання створити демократичну коаліцію", - сказав він в ефірі "5 каналу" в п'ятницю ввечері.

Луценко відзначив, що суть питання не в тому, що члени НУ-НС Ігор Кріль, Василь Петьовка і секретар РНБО Іван Плющ не підписали документ про коаліцію з БЮТ.

"Не в них питання. Прізвища можуть бути зовсім інші, але є деякі гравці, які, влаштовуючи різні моделі, борючись проти персоналій або за персоналії, забувають про національний інтерес, зрештою - про відповідальність за дані обіцянки виборцям", - сказав він.

На питання ведучого, хто ж є таким "гравцем", Луценко сказав: "Ключовим гравцем є пан Балога (глава секретаріату президента Віктор Балога), від якого залежить частина нестійких депутатів, що з ним зв'язані і сьогодні декларують сумнів у доцільності такого союзу (з БЮТ)".

"Я практично впевнений, що це - тільки інтриги, що це тільки збільшення свого виграшу в переговорах. Але це стало непристойно ... довгим і непристойно ставить під сумнів спільний результат (створення коаліції з БЮТ)", - додав лідер НУ-НС.

Луценко також повідомив, що днями він має намір зустрітися з Балогою.

Він також додав, що його позиція для глави президентського секретаріату - не новина, однак раніше він не заявляв про неї привселюдно, сподіваючись на врегулювання питання всередині блоку. Однак, за словами Луценка, представники НУ-НС, які не підписали документ, дискредитують усіх членів блоку.

Луценко також підкреслив, що не претендує бути лідером єдиної партії на основі блоку НУ-НС.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування