Балога покликав ЄС допомогти з "безпрецедентною трагедією"

Субота, 17 листопада 2007, 10:08

19 листопада до України прибуває група експертів ЄС з питань ліквідації наслідків екологічної катастрофи в Керченській протоці.

Таке рішення прийняла Єврокомісія після листа української сторони щодо готовності прийняти допомогу Євросоюзу, повідомляє прес-служба президента.

18 листопада до Києва також прибуде політичний радник Генерального директорату Єврокомісії Фаузі Бенсарса, який координуватиме діяльність експертів та радників ЄС, залучених до співробітництва з Україною, а також питання узгодження з Брюсселем обсягів технічної та фінансової допомоги.

Водночас у листі глави секретаріату президента Віктора Балоги до Європейської Комісії підкреслюється, що в Україні високо цінують готовність ЄС надати допомогу в ліквідації наслідків екологічної катастрофи.

"Ця екологічна трагедія не має прецедентів в український практиці, оскільки під загрозою опинилися флора і фауна як Чорного, так і Азовського морів", – зазначив Балога.

Керівник секретаріату додав, що "ми готові прийняти експертів Євросоюзу і будемо вдячні, якщо вони прибудуть в Україну якнайшвидше". "Нам вкрай необхідна допомога ЄС з підготовки екологічного висновку щодо масштабів катастрофи, необхідних технічних та фінансових ресурсів для її ліквідації", – зазначає глава секретаріату.

За словами Балоги, в Україні також сподіваються на те, що ЄС зможе задіяти всі наявні інструменти для надання необхідної технічної та фінансової допомоги, спрямованої на подолання екологічної катастрофи, ліквідація наслідків якої, за попередніми оцінками експертів, може тривати кілька років.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...