Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз не хоче об'єднуватися з "клонами"

Субота, 17 листопада 2007, 13:27

Лідер СПУ Олександр Мороз не бачить серед нинішніх політичних сил партнерів для створення лівоцентристського об'єднання.

Таку думку він висловив на прес-конференції під час з'їзду СПУ в суботу.

За його словами, нинішні розмови про створення лівоцентристського руху носять абстрактний характер.

"Це, можливо, і було б бажано, але я не бачу партнерів для цього. Бо всі партії цього типу створювались як клони до раніше існуючих і створювались для зовсім інших завдань", - зазначив він.

Мороз нагадав, що пропонував у 2002 році об'єднатися, але тоді його ідея не була підтримана.

Як відомо, з відповідною пропозицією до соціалістів зверталися як СДПУ(о), так і Народна партія.

З'їзд СПУ, що проходить у суботу, обговорює причини поразки СПУ на виборах, а також зміни в керівництві партії.

Виступаючи перед делегатами з'їзду, Мороз однією з причин поразки назвав протидію з боку БЮТ та президентської команди, а також прорахунки в виборчій кампанії СПУ.

Зокрема, він звернув увагу на "продажність членів виборчих комісій від Соцпартії". Ще однією причиною поразки Мороз назвав відсутність роз'яснювальної роботи серед виборців.

"Тимошенко стартувала на виборах з опозиційної ніші, маючи під контролем половину місцевих рад в Україні. Те саме робила і "Наша Україна", представлена губернаторами. А ми, маючи мінімальне представництво у владі, виступали як її представники. Напевно, така диспозиція була помилкою з мого боку", - вважає Мороз.

Він також висловив критику на адресу своїх колишніх соратників по коаліції, які не стали захищати присутність СПУ у владі.

"Ми виявилися зайвими і в новій конфігурації влади", - сказав Мороз, натякнувши на зрадницьку по відношенню до СПУ позицію представиків Партії регіонів, які в квітні 2007 року погодилися на дострокові вибори до парламенту.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування