Яценюк відповів ЄС у стилі "зранку гроші, ввечері стільці"

Неділя, 18 листопада 2007, 13:49

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк заявляє, що Україна скасує візовий режим для громадян Болгарії і Румунії після ратифікації та імплементації угоди про спрощення візового режиму між Україною і Європейським Союзом.

"Спочатку ратифікуємо угоду, імплементуємо її положення, а після того будемо приймати рішення щодо надання безвізового режиму. Це синхронні речі", - зазначив міністр у коментарі УНІАН.

Він повідомив, що вже підготовлено проект рішення Кабінету міністрів, який передбачає набуття чинності постанови уряду про скасування віз для громадян Болгарії та Румунії після ратифікації і імплементації положень угоди про спрощення візового режиму з ЄС.

Яценюк ще раз наголосив, що скасування Україною віз для громадян Румунії і Болгарії є доброю волею нашої держави щодо надання аналогічного іншими країнами ЄС безвізового режиму.

Міністр ще раз зазначив, що його дивує ультимативна мова, яка лунає з боку окремих європейських чиновників щодо скасування Україною візового режиму для громадян Румунії і Болгарії.

"Будь-яка міжнародна проблематика і будь-які міжнародні відносини базуються на одному з ключових принципів – принципу взаємності", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що два роки тому Україна в односторонньому порядку ухвалила рішення про надання безвізового режиму громадянам ряду країн, зокрема, країн-членів ЄС.

"Я не в захваті від цього рішення, але воно вже було прийнято, і, на жаль, сьогодні навряд чи є можливість його переглянути", - додав міністр.

Як повідомлялося, у листі генерального секретаріату Ради ЄС до комітету постійних представників від 8 червня йшлося, що угода про полегшення візового режиму між ЄС та Україною зможе набрати чинності лише після скасування Україною віз для громадян Румунії та Болгарії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування