Янукович дав грошей на шахту й не побачив відхилень

Неділя, 18 листопада 2007, 14:02

Прем'єр Віктор Янукович заявляє, що остаточні висновки про причини аварії на шахті ім. Засядька в Донецьку зробить експертна комісія.

"Тільки експерти, після того, як вони обстежать й одержать результати, будуть мати право сказати про причину аварії", - сказав прем'єр по прибуттю на шахту імені Засядька журналістам у неділю.

У той же час він уточнив, що "попередній огляд і план робіт саме на цій ділянці шахти, показали, що ніяких відхилень від затвердженого плану робіт, плану, погодженого з Держміськпромнаглядом, не було".

Прем'єр відзначив, що у зв'язку з аварією вже виділено 7,5 млн, "які зажадали фахівці".

Янукович відзначив, що на 14-й лаві досі триває пожежа, передає "Інтерфакс-Україна".

На питання журналістів про політику в сфері вуглевидобутку, прем'єр сказав: "Ми, звичайно, ставимо перед собою завдання збільшувати видобуток вугілля. Звичайно, потрібно будувати нові шахти, і ми будуємо, але не в достатній кількості. Але йти в глибини потрібно дуже обережно".

У Донецьку проходить засідання урядової комісії, у якій беруть участь Янукович, глава секретаріату президента Віктор Балога, секретар Ради нацбезпеки й оборони Іван Плющ.

Разом з тим, Блок Юлії Тимошенко висловив співчуття родинам загиблих гірників.

"Переконані, що для подолання трагічних наслідків і вжиття заходів по недопущенню нових подібних трагедій повинні об'єднати зусилля всі політичні суб'єкти: президент, уряд, Верховна Рада й опозиція", - йдеться у повідомленні прес-служби БЮТ у неділю.

У зв'язку з вибухом на шахті ім.Засядька БЮТ відкриває благодійний фонд допомоги родинам загиблих і потерпілих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування