Керівник аварійної шахти не доїхав до потерпілих

Понеділок, 19 листопада 2007, 08:49

Почесний керівник шахти ім. Засядька в Донецькій області, народний депутат-"регіонал" Юхим Звягільский у неділю, коли сталася аварія, так і не прибув на місце трагедії.

Як повідомив голова профкому шахти ім. Засядько Юрій Заєць, у цей час Звягільский перебував у лікарні, пише "Дело".

Крім того, відзначає видання, 20 вересня минулого року на шахті ім. Засядька відбулася схожа трагедія. Тоді через вибух метану загинули 13 гірників.

Тоді ж урядова комісія, що розслідувала причини вибуху, доручала вченим і фахівцям розробити заходи щодо недопущення подібних аварій у майбутньому.

Тим часом, за інформацією прес-служби голови Донецької облдержадміністрації, на 7 ранку понеділка, 19 листопада, число загиблих від останньої аварії шахтарів досягло 69, госпіталізовано 26 гірників, доля ще 31 шахтаря не відома.

На поверхню підняті тіла 52 загиблих. В обласному бюро судмедекспертизи тривають роботи з установлення причин смерті. Державна комісія з розслідування причин аварії також продовжує працювати.

* * *

Сполучені Штати Америки готові надати матеріальну допомогу родинам гірників, які постраждали, та сприяти в рятувальній операції на шахті ім. Засядько.

Про це заявив посол США в Україні Вільям Тейлор у ході телефонної розмови з міністром закордонних справ України Арсенієм Яценюком у неділю, 18 листопада, повідомляє прес-служба МЗС.

Крім того, Тейлор передав від імені посольства та американського народу слова співчуття сім’ям і родичам загиблих у результаті аварії на шахті ім.Засядька.

У свою чергу, своє співчуття у зв`язку з трагедією на шахті в Донецькій області президенту Віктору Ющенку висловив президент Росії Володимир Путін, повідомляє РІА "Новости".

Як відомо, вибух на шахті імені Засядька відбувся раннього ранку в неділю в 14-му конвеєрному штреку при проведенні бурових робіт.

У Донецькій області в зв’язку з аварією оголошено триденний траур – з 19 по 21 листопада. У вівторок, 20 листопада жалобу оголошено по всій Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...