На шахтах вводять "локальний особливий режим"

Понеділок, 19 листопада 2007, 10:42

Віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв вважає, що ще є шанси врятувати 30 гірників, які все ще перебувають у виробках на шахті ім. Засядька.

Про це він заявив журналістам на шахті у понеділок, повідомляє УНІАН.

"Шанс на порятунок 30 чоловік ще є", - сказав віце-прем`єр.

Він також зазначив, що, як і раніше, жодних інших версій причин вибуху, окрім вибуху метану, в урядової комісії не з’явилося. "Як була вона вчора, так і залишилася", - сказав Клюєв.

На питання, чи готова Україна прийняти допомогу США з ліквідації аварії, Клюєв відповів, що зараз шахта і рятувальники "всім забезпечені".

"Зараз ми повністю всіма засобами, всією технічною, всім, що необхідне для ліквідації аварії на шахті, всім забезпечені", - сказав віце-прем’єр.

Як відомо, 18 листопада о 3.11 в Донецьку на шахті ім. Засядька на горизонті 1078 м стався вибух метано-повітряної суміші. Всього в шахті працювало 457 гірників. 357 із них піднято на поверхню.

Загиблими станом на 11:30 вважаються 70 шахтарів. Доля ще 30 гірників залишається невідомою.

* * *

У зв'язку з аварією на шахті ім. Засядька, Державний комітет із промислової безпеки, охороні праці і гірського нагляду (Держгірпромнагляд) України вводить локальний особливий режим організації державного нагляду на вугільних шахтах, небезпечних за викидами метану і вугільного пилу.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Держгірпромнагляд у Донецькій області, на даний час визначається перелік шахт Донецької, Луганської і Львівської областей, що будуть охоплені особливим режимом організації держнагляду.

Зокрема, передбачається організація цілодобового інспекторського нагляду із забезпечення розрахунковою кількістю повітря очисних і підготовчих забоїв, ефективності дегазації, експлуатації апаратури, аерогазового контролю, пиловим режимом, вибухобезпекою електроустаткування і функціонуванням на шахтах відомчого контролю, нарядної системи і т.д.

Ведення робіт на шахті ім. Засядька заборонене (крім гірничорятувальних робіт).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News