У Кільчицької з'явилася друга дитина

Понеділок, 19 листопада 2007, 11:15

Заступник голови КМДА Ірена Кільчицька оформила тимчасову опіку на дівчинку, яку два тижні тому громадянка США хотіла вивезти за кордон за неналежно оформленими документами.

У неділю Кільчицька забрала дитину з дитячої клінічної лікарні № 6, повідомляє газета "Хрещатик".

Видання нагадує, що спробу вивезення дитини від сурогатної матері, мешканки Полтавської області, попередили працівники посольства США в Україні.

Вони виявили невідповідності у договорі про сурогатне материнство та у свідоцтві про народження дитини.

Було винесено рішення про тимчасову заборону про вивезення дитини, тому службою у справах дітей КМДА дівчинку було направлено до дитячої лікарні № 6.

До з'ясування всіх обставин цієї справи та визначення батьківської приналежності дитини Кільчицька оформила над Вікторією тимчасову опіку, аби дівчинка змінила лікарняну палату на затишну домівку.

"Тиждень тому я була запрошена у програму Савіка Шустера "Свобода слова", де й почула історію про це немовля", - розповіла заступник Черновецького.

"Я хочу, щоб до винесення судового рішення дівчинка перебувала не у лікарняній палаті, а виховувалася саме у моїй родині. Лікарня, навіть найкраща, не має бути місцем для дитини - я у цьому переконана", - додала вона.

За словами Кільчицької, "американка, напевно, стала жертвою власної необізнаності у тонкощах сімейного кодексу України, або в клініці їй не розповіли про всі нюанси укладеної угоди".

Нині американська мама дівчинки знаходиться в столиці, де чекає на розв'язання проблеми, пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування