Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький відстояв банки та їхню таємницю

Понеділок, 19 листопада 2007, 12:07

Окружний адміністративний суд Києва визнав, що банки не можуть повністю розкривати реальну ставку споживчих кредитів, як цього вимагав Нацбанк.

Таке рішення суд ухвалив за позовом вкладника Правекс-банку Леоніда Черновецького, повідомляє Комерсант-Україна.

Він стверджував, що вимога НБУ повідомляти інформацію про вартість послуг третіх осіб, заборона на зміну ставки протягом дії кредитного договору і введення додаткових платежів утискають його права.

Відповідно до позовної заяви, Черновецький оскаржив три пункти документа. Серед них те, що в кредитному договорі банк повинен прописати вартість послуг третіх осіб, наприклад, страхових компаній, ріелтерів або нотаріусів.

Також серед пунктів те, що банки не мають права змінювати кредитну ставку в зв'язку з волевиявленням однієї зі сторін; те, що банки не мають права вводити додаткові платежі, які споживач повинен сплатити на користь банку, наприклад, з урахуванням заборгованості, прийняття платежу, укладання договору.

У свою чергу в Нацбанку заявили про намір оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції: "Поки апеляційний суд не ухвалить рішення, це рішення суду не набере сили".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування