На шахті проводять "спеціальне розслідування"

Понеділок, 19 листопада 2007, 13:44

Комісія Державного комітету з промислової безпеки, охороні праці й гірського нагляду (Держгірпромнагляду) опитує свідків події на шахті ім. Засядька 18 листопада.

Про це повідомляє "Остров" із посиланням на прес-службу Держгірпромнагляду.

За інформацією прес-служби, станом на 14:00 опитані вже 16 свідків-гірників, що у неділію перебували на аварійній ділянці.

У понеділок будуть опитані ще 18 шахтарів, що постраждали внаслідок аварії і в даний час перебувають у лікарнях Донецької області.

Також свідчі показання дадуть 7 інженерно-технічних працівників, відповідальних за безпечні умови праці на аварійних ділянках.

На даний час фахівці системи державного нагляду працюють над актом спеціального розслідування катастрофи. За фактом аварії порушено кримінальну справу.

Тим часом, на площі біля адміністративної будівлі шахти імені Засядька, один із шахтарів, що втратив у недільній аварії на шахті сина, близько 15 хвилин зі сльозами на очах закликав своїх товаришів "домагатися справедливості і гідної оплати".

Як передає кореспондент "Острова" з місця події, шахтар висловлював претензії і прокльони на адресу керівництва шахти, включаючи її фактичного керівника Юхима Звягільського.

Ридаючого гірника, злегка заспокоївши, відвела дружина. У подружньої пари загинув єдиний син, його тіло досі не підняте на поверхню.

Водночас, відзначає видання, Звягільський на людях так і не з'явився. Де він перебуває і що він думає з приводу вибуху метану на його шахті, ніхто сказати не може.

Після стихійного виступу збожеволілого від горя шахтаря, серед присутніх біля шахтоуправління гірників почалися розмови про те, що на шахті імені Засядька заради виконання плану за будь-яку ціну порушуються правила техніки безпеки.

Гірники жалілися, що за щоденний ризик вони отримують "до образливого маленьку заробітну плату", сказано в повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News