Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко перейшов на "тикання" і зажадав митної жертви

Понеділок, 19 листопада 2007, 13:48

Президент Віктор Ющенко вимагає негайного звільнення ряду керівників регіональних митниць та пропонує голові Держмитслужби також подати у відставку.

Про це глава держави сказав під час наради "Захист інтересів держави на економічному кордоні України", що проходить у приміщенні СБУ, повідомляє УНІАН.

Виступаючи з гострою критикою діяльності митних служб, а також того, що сама митна служба не бореться проти корупційних проявів, Ющенко звернувся до керівника митної служби Олександра Єгорова.

"Ви втрачаєте мужність, у вас немає енергії, чому ви не можете протистояти жуликам, хто вами керує", - сказав президент. Він порадив Єгорову, якщо той не може впоратись із ситуацією, піти у відставку.

Також президент дав доручення протягом тижня звільнити керівника Південної регіональної митниці, його заступників, а також керівників низки митниць в Одеській області, зокрема, начальника митного пункту "Одеса-порт", начальника митного пункту "Одеса-вантажний", начальника Миколаївської митниці та інших.

Ющенко також доручив посилити контроль за діяльністю інших посадовців митниці в різних регіонах.

Також президент доручив СБУ, Генпрокуратурі і МВС здійснити заходи щодо відкриття кримінальних справ проти працівників митниць, які були помічені в корупції, в тому числі і тих, кого президент пропонує звільнити.

Критикуючи прохання Єгорова надати Держмитниці статус правоохоронного органа, Ющенко висловив думку, що для боротьби з контрабандою у Держмитниці є всі можливості, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Повісь табличку, що ти головний митник", - сказав президент. Він наголосив, що дії Держмитниці не дають можливість "стати на ноги національному виробнику".

"Ти виходиш і розводиш "плач Ярославни", - сказав президент, звертаючись до Єгорова, відзначивши, що йому соромно, "коли голова служби ремствує на проблеми, але в той же час не починає ніяких конкретних кроків".

"Ви палець об палець не вдарили, щоб апелювати", - додав Ющенко. Він підкреслив, що не можна виправдовуватися проблемами і говорити про відсутність прав. "У вас є всі можливості, щоб це зробити (протистояти контрабанді)", - підкреслив президент.

Ющенко також додав, що в державі є все необхідне для координації і взаємодії правоохоронних органів у боротьбі з контрабандою. "Апелювати Богу, що він не дав повноважень, не гоже", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...