Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров погодився з Ющенком в питанні шкарпеток, але не більше

Понеділок, 19 листопада 2007, 13:49

Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров вважає не зовсім справедливою критику президента Віктора Ющенка щодо роботи Державної митної служби.

Про це він заявив у понеділок у виступі на міжвідомчій нараді з питань боротьби з контрабандою, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За словами Азаров, необхідна чітка координація роботи правоохоронних органів, у тому числі судової системи, "щоб зробити ще більше" для боротьби з контрабандою.

Відповідаючи на критику президента Віктора Ющенка на адресу роботи Держмитслужби, Азаров сказав: "З одного боку, було совісно слухати критику. З іншого боку, слухаючи вас, я практично те ж говорю на кожній нараді. І говорити про те, що нічого не робиться в боротьбі з контрабандою, це неправильно, Вікторе Андрійовичу".

У той же час Азаров погодився, що робота в цьому напрямку "могла б бути кращою, і ми розраховуємо, що вона буде кращою, але не усе вийшло".

Апелюючи до зауважень президента, що, за інформацією торгово-економічних органів Китаю, вартість носків, увезених в Україну, складає 3 центи, штанів – 60 центів, спідниць – 40 центів, чоловічих костюмів – 2 долари, Азаров сказав: "Там, де митник приймає носки по 1 центу, це, безумовно, корупція митників".

Разом з тим, у своєму виступі Азаров відзначив, що для того, щоб позбутися від корумпованих осіб у митній службі, вживається низка заходів, зокрема, проводиться реорганізація служби.

У свою чергу, генеральний прокурор Олександр Медведько критикує роботу підрозділів Служби безпеки і Міністерства внутрішніх справ у сфері боротьби з контрабандою.

"Недостатньо ефективна робота підрозділів у Службі безпеки і МВС", - сказав він, виступаючи в понеділок на нараді в СБУ за участю президента, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Генпрокурор підкреслив, що кожна третя кримінальна справа, що розслідується СБУ і кожна друга, що розслідується МВС, закривається в зв'язку з не підтвердженням даних.

Говорячи про прокурорські перевірки на південній регіональній митниці, Медведько повідомив, що там складна ситуація і прокуратура порушила дві кримінальні справи за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами. Також він підкреслив, що в деяких випадках "є пряме потурання здійсненню злочину".

Генпрокурор відзначив, що забезпечення правопорядку на митних кордонах – один із пріоритетних напрямків роботи прокуратури, тому що контрабанда призводить не тільки до значного збитку державі, але й до неконкурентноздатності національного виробника.

Він повідомив, що в 2006-2007 рр. 36 співробітників митних органів були притягнуті до кримінальної відповідальності. "Ми усвідомлюємо усю відповідальність... Органи прокуратури будуть забезпечувати постійний нагляд", - запевнив Медведько.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...