Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" радять не тягти, інакше Тимошенко може круто розвернутися

Понеділок, 19 листопада 2007, 16:55

Політолог Володимир Фесенко вважає, що якщо в перші дні роботи Верховної Ради не будуть зібрані всі 226 підписів під проектом коаліційної угоди, то це поставить під сумнів можливість створення демократичної коаліції.

"Сьогодні найголовніше оформити юридично демократичну коаліцію, щоб 226 депутатів від БЮТ і "НУ-НС підписали цю угоду", - сказав він у ході "круглого столу".

"Ця задача буде вирішуватися в найближчі дні роботою Верховної Ради з 23 по 27-28 листопада, якщо в ці дні не буде знайдено 226 підписів, це буде серйозний сигнал, що є проблеми зі створенням демкоаліції", - додав він.

Політолог відзначив, що в цьому питанні вирішальною буде "воля президента", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Фесенко нагадав про заяву лідера блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрія Луценка щодо можливого висування єдиного кандидата від БЮТ і "НУ-НС" на президентських виборах.

"Тому, на мій погляд, стратегічно і БЮТ, і президентській команді потрібно чіткіше, у тому числі і привселюдно, визначитися зі своєю стратегією на середньострокову перспективу і зняти проблеми у відносинах між собою", - сказав політолог.

Що стосується тактики, на думку Фесенка, тут "зрозуміла й очевидна тема напрямку - максимально швидко оформити демократичну коаліцію і забезпечити прем'єрство Тимошенко, у цьому суть".

Політолог також відзначив, що у випадку, якщо не буде створена демократична коаліція, очевидним кроком БЮТ буде відхід в опозицію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування