Опоненти друга Ющенка обіцяють нові акції протесту

Понеділок, 19 листопада 2007, 17:16

Об'єднана опозиція Грузії прийняла рішення відновити акції протесту з вимогою свободи слова і поновлення роботи грузинської телекомпанії "Імеді".

Про це лідер Партії народу Коба Давіташвілі заявив на прес-конференції Національної ради об'єднаної опозиції, що проходила 19 листопада перед будівлею столичного муніципалітету.

"Нацрада об'єднаної опозиції - Єдиного народного руху - прийняла рішення 25 листопада в Міжнародний день проти насильства провести багатолюдну маніфестацію, що почнеться в 14.00 на площі Ріке і завершиться перед парламентом Грузії. Вимоги залишаються незмінними – захист свободи слова і безумовне поновлення роботи телекомпанії "Імеді", - заявив Давіташвілі.

Лідер Партії народу закликав тбілісців і всіх громадян Грузії зібратися в цей день на площі Ріке для того, щоб "маніфестацією продемонструвати урядові, що боротьба не припинялася".

"Боротьба продовжується, і боротьба дійде до переможного кінця – до завершення тиранії Саакашвілі. П'ятого січня, голосуючи за Левана Гачечіладзе, ви проголосуєте за Грузію без президента, Грузію без Саакашвілі", - заявив він.

У той же час, начальник кабінету спікера парламенту Грузії Ірина Курдадзе повідомила, що діалог парламенту Грузії з об'єднаною опозицією не припинявся.

"Діалог (Ніно Бурджанадзе) з політичними силами продовжується і не припинявся. Викликає подив заява деяких політичних сил про те, що нібито діалог зайшов у тупик", - сказала Курдадзе.

За її словами, уже досягнуто згоди про поправки до виборчого кодексу, що у найближчі дні будуть відбиті в законодавстві.

"У понеділок увечері спікер Ніно Бурджанадзе зустрінеться з тією частиною опозиції, що зацікавлена в досягненні консенсусу шляхом діалогу. Хочу підкреслено заявити, що консенсус не означає поступку. Це форма діалогу, у рамках якого сторони повинні висловити свою позицію і, звичайно ж, піти на визначені поступки", - сказала вона.

Раніше в понеділок член опозиційного руху "За єдину Грузію" Георгій Тортладзе заявив журналістам, що опозиція припиняє діалог зі спікером про виведення країни з політичної кризи.

***
Також у понеділок президент Грузії представив оновлений кабінет міністрів. У середу, 21 листопада, відбудеться перше засідання нового уряду Грузії.

Новости-Грузии

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування