Ющенко піде у школу. Брюссель помолиться за українців

Понеділок, 19 листопада 2007, 18:45

Президент Віктор Ющенко проведе у одній з шкіл Житомирської області відкритий урок пам’яті "Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу".

Урок транслюватиметься у прямому ефірі "5 каналу" з 12.00 до 12.45, повідомляє прес-служба президента.

Також 20 листопада в усіх школах будуть проведені уроки, виховні заходи, організовані перегляди кінофільмів, присвячені Голодомору 1932-1933 років, повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу Міносвіти й науки.

Заходи буде проведено відповідно до указу президента від 28 березня №250/2007 "Про заходи у зв'язку з 75-ою річницею Голодомору 1932-1933 років в Україні" і доручення секретаріату від 30 жовтня.

Міносвіти доручило Міносвіти Криму, керівникам обласних управлінь освіти й науки, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити проведення в навчальних закладах тематичних уроків.

У ході акції учням загальноосвітніх навчальних закладів буде роздано інформаційні буклети й свічки для проведення всеукраїнської акції "Запали свічу" 24 листопада.

***

У середу в центральному соборі Брюсселя пройде молебень по жертвах Голодомору в Україні 1932-1933 років, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили в понеділок у Брюсселі в місії України при ЄС, богослужіння і панахида в супроводі органної і хорової музики пройде в соборі Св.Михайла і Гудули.

Службу проведуть апостольський екзарх для українців Франції, країн Бенілюксу (Бельгія, Нідерланди, Люксембург) і Швейцарії єпископ Михайло Гринчишин разом з іншими представниками ієрархії і духівництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування