Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За погром виставки трьом "євразійцям" дали 10 діб

Вівторок, 20 листопада 2007, 07:45

Трьох активістів "Євразійського Союзу Молоді" засудили до десяти діб адміністративного арешту за розгром виставки Голодомор в Україні, що проходила в Москві.

Про це повідомляє "proUA" з посиланням на прес-службу ЄСМ.

Зокрема, суд присудив до 10 діб адміністративного арешту Олександра Бовдунова, Іллю Дмитрієва і Володимира Нікітіна.

Як відомо, 17 листопада активісти ЄСМ ввірвалися в будинок Українського культурного центру в Москві і стали перекидати виставочні стенди. Охоронцям вдалося затримати трьох активістів - Бовдунова, Дмитрієва і Нікітіна, що були доправлені міліцією у ОВД "Арбат". Їхні паспортні дані передані співробітникам Служби безпеки України, під патронатом якої проходила виставка.

"Євразійський Союз Молоді вважає даний вирок (10 діб арешту) надто жорстким і невиправданим у зв'язку з тим, що подібні рішення розв'язують руки тим, хто намагається переробити історію, звинувачуючи Росію у чому завгодно. З історії видно, що ті народи, які не можуть відстояти свою правду, стають жертвами сваволі з боку інших народів", - заявляє прес-служба.

ЄСМ уже звернувся з позовними заявами на співробітників культурного центру й представників СБУ, що "жорстоко побили активістів ЄСМ у культурному центрі, нанісши їм важкі побої", повідомляє прес-служба.

Крім того, в ЄСМ відзначають, що з розумінням ставляться до жертв і потерпілих у період 30-х років, але при цьому нагадують:

"Від відсутності продовольства і від голоду в країні постраждали багато народів радянської держави, у тому числі й у багатьох регіонах Росії: у Поволжі, на території Казахстану, в інших областях Радянського Союзу".

"ЄСМ співчуває потерпілим від Голокосту під час Другої Світової війни, але, проте, прирівнювання жертв Голокосту до жертв голодомору на Україні є неправомірним і несправедливим. За спробами Ющенко зрівняти Голокост і голодомор криється не що інше, як розпалення міжнаціональної ворожнечі між народами Росії й України в інтересах США, ставлеником яких є Ющенко і його режим", - стверджує прес-служба ЄСМ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування