Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко всадить у крісло спікера Плюща?

Вівторок, 20 листопада 2007, 08:05

22 листопада президент Віктор Ющенко зустрінеться з майбутніми депутатами фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" - повідомили членам політради НУ-НС на засіданні в понеділок увечері.

За інформацією "Комерсант-Україна", на цій зустрічі Ющенко має намір запропонувати кандидатуру секретаря Ради безпеки й оборони Івана Плюща на посаду голови Верховної Ради.

Про те, що зустріч із президентом відбудеться 22 листопада, напередодні першого засідання Верховної Ради, членам політради повідомив один із лідерів НУ-НС В'ячеслав Кириленко. За його словами, голова держави представить свою позицію з питань формування коаліції.

Джерело видання в секретаріаті президента підтвердило цю інформацію, додавши, що Ющенко окремо торкнеться питання про обрання спікера Верховної Ради VI скликання. "Думаю, ви дізнаєтеся дуже багато цікавого з цього питання", - заявив співрозмовник.

"Єдиним кандидатом є Іван Плющ, оскільки його кандидатуру підтримує президент", - стверджує інше джерело видання, причетне до ухвалення рішень у секретаріаті президента.

При цьому видання відзначає, що "інформаційні ресурси, підконтрольні главі СП Віктору Балозі, вже почали кампанію з підготовки до подання Івана Плюща як кандидата на посаду спікера".

"Так, на сайті блоку НУНС 16 листопада була розміщена заява кандидата в депутати від НУНС Михайла Полянчича про те, що обрання Плюща спікером є необхідною умовою для створення демократичної коаліції. При цьому... насправді дана заява була записана не зі слів пана Полянчича, а зі слів Балоги", - говориться в статті.

Співрозмовники видання в керівництві секретаріату президента вважають, що Кириленко погодиться з пропозицією Ющенка і відмовиться від претензій на посаду спікера. "Упевнений, що сьогодні Кириленко вже зрозумів, що йому не судилося стати спікером, і він змирився з цим", - заявило одне із джерел.

Офіційно Кириленко і його найближчі соратники поки не коментують таку можливість, однак у бесідах off records підтверджують відмову лідера НСНУ від спікерських амбіцій, пише видання.

"Фактичним лідером партії і блоку є президент. Тому його пропозиція по кандидатурі спікера буде прийнята без заперечень", - заявив на умовах анонімності один із представників керівництва НСНУ.

Утім, лідер Народного Руху Борис Тарасюк заявляє, що "у нас є тільки один кандидат – Кириленко, про його заміну не може бути й мови". Також проти кандидатури Плюща заперечують представники БЮТ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування