Соратник Луценка хоче бачити у коаліції "регіоналів" і комуністів

Вівторок, 20 листопада 2007, 09:22

Один з членів "Нашої України" – "Народної Самооборони", колишній мер Києва Олександр Омельченко хотів би, щоб усі партії, що пройшли до парламенту, створили коаліцію.

"Я, як громадянин України, як українець, маючи і життєвий досвід, хотів би, щоб усі 5 партій, які пройшли в парламент, без винятку, створили єдину коаліцію...", - сказав Омельченко в інтерв’ю "Радіо "Свобода".

Водночас він погодився, що цей варіант розвитку подій є найменш реальним.

"Але якщо реально, то я вважаю все-таки, що на базі демократичної коаліції НУНС, БЮТ і бажано Народної партії Литвина створити фракційно, коли вже будемо в залі Верховної Ради, а по бажанню відкрити двері і, звичайно, “регіональним” депутатам, і комуністам", - сказав Омельченко.

На питання, чи балотуватиметься він знову на посаду мера Києва у разі проведення дострокових виборів, Омельченко сказав:

"І я п’ять разів, а сьогодні сьомий раз Вам говорю, що я в мери, як модно, не йду".

Водночас Омельченко зазначив, що у разі, якщо на цю посаду балотуватиметься лідер НУ-НС Юрій Луценко, він вболіватиме за нього.

"(Якщо балотуватимуться) Кличко і Луценко, то я ставлю на Луценка. Але я не переконаний, що коли будуть внесені зміни в закон, а це необхідно – розділити владу голови адміністрації президентської, бо це столиця всієї України, а не тільки громади киян, то я не впевнений, що фінал буде таким", - сказав він.

Як відомо, Омельченко пройшов до парламенту за квотою "Народної Самооборони".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування