У Путіна ще не вирішили, чи кликати ОБСЄ

Вівторок, 20 листопада 2007, 09:41

Росія вирішує, чи запрошувати на президентські вибори-2008 спостерігачів ОБСЄ, що відмовилася від моніторингу грудневих виборів у парламент, пояснивши це перешкодами, які чинить Москва.

Так глава російського Центвиборчкому Володимир Чуров відповів на питання, чи буде послане запрошення спостерігачам від Організації з безпеки і співробітництва в Європі в наступному році.

"Давайте почекаємо. Зараз нам потрібно подивитися як розвиваються події", - сказав Чуров, слова якого наводить Reuters.

Цього року Центвиборчком скоротив число і терміни перебування для спостерігачів ОБСЄ, чиї оцінки чесності голосування є для більшості урядів і інвесторів Заходу головними індикаторами рівня демократії в тій або іншій країні.

За словами Чурова, остаточне рішення щодо іноземного спостереження за президентськими виборами залежить від результатів зустрічі міністрів закордонних справ ОБСЄ в Мадриді, наміченої на 29 листопада.

На цьому самміті Росія і ряд колишніх радянських республік наполягатимуть на необхідності реформування інституту міжнародних спостерігачів. Західні дипломати вважають пропоновану реформу безперспективною.

Раніше ОБСЄ заявило про відмову моніторити президентські вибори, оскільки російська влада відкинула запит про візи для спостерігачів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування