Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долар напару з нафтою б'ються об підлогу

Вівторок, 20 листопада 2007, 10:11

Американський долар впав до рекордно низької позначки відносно євро – 1,4766 дол. в очікуваннях зниження Федеральною резервною системою базових процентних ставок.

Так, очікується, що скорочення житлового будівництва гальмуватиме економіку США, через що Федеральна резервна система найближчими місяцями може знизити базові процентні ставки, повідомляє агентство Bloomberg.

Водночас, Німецька хвиля повідомляє про чергове подорожчання нафти на світовому сировинному ринку.

У понеділок за барель легких американських сортів давали приблизно 95 доларів. Таким чином, котирування знову наблизилися до історичного максимуму.

Видання нагадує, що він був зафіксований на початку листопада на рівні 98 з половиною доларів. Потім настав невеликий передих, і от тепер зростання цін відновилося.

Спостерігачі пов'язують це з очікуванням холодної зими, зокрема, на густо заселеному північному сході США. Це підвищить зростання попиту на мазут для опалення житлових та офісних приміщень.

Крім того, подорожчанню нафти сприяла відсутність будь-яких рішень про збільшення офіційних квот видобутку на саміті ОПЕК, що відбувся в Ер-Ріяді.

Навпаки, деякі лідери країн-експортерів нафти підкреслювали, що навіть ціну 100 доларів за барель не слід вважати зависокою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування