Представник Ющенка сподівається, що його доведеться захищати рідше

Вівторок, 20 листопада 2007, 11:29

Якщо Верховна Рада перегляне закон "Про Кабінет Міністрів", то низка подань у Конституційний Суд України щодо неконституційності окремих норм закону утратить свою актуальність.

Про це повідомила журналістам представник президента в Конституційному Суді, заступник глави секретаріату Президента Марина Ставнійчук.

Ставнічук відзначила, що є надія, що як тільки Верховна Рада VI скликання приступить до виконання своїх повноважень, у чинний закон про Кабінет Міністрів будуть внесені зміни, повідомляє Ліга.

Таким чином, за її словами, відпаде необхідність у розгляді Конституційним Судом низки подань із приводу даного закону.

Як відомо, 24 жовтня КСУ почав розгляд справи за поданням 46 народних депутатів про офіційне тлумачення положень пункту 12 частини 1 статті 85 Конституції України.

Народні депутати вважають, що підставою для подання є практична необхідність у роз'ясненні, офіційному тлумаченні положень 85 статті Конституції України щодо звільнення з посади прем'єр-міністра , міністра оборони, міністра закордонних справ, інших членів Кабінету міністрів і відставки всього складу Кабміну.

Раніше, 18 жовтня президент України Віктор Ющенко відкликав із КСУ своє подання про визнання неконституційним закону про Кабінет міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування