Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича не виключають Плюща на місці Мороза

Вівторок, 20 листопада 2007, 11:36

Міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов називає секретаря Ради безпеки й оборони Івана Плюща одним із можливих кандидатів у спікери Верховної Ради.

"Це один із можливих варіантів", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому у вівторок.

"Іван Степанович двічі головував у Верховній Раді. Але повноцінним главою, можна сказати, і не був. Чому? Тому що перший раз він виконував ці обов'язки після того, як у президенти пішов Леонід Кравчук, і Володимир Івашко, що змінив його на посаді глави Верховної Ради, склав із себе повноваження глави Верховної Ради в зв'язку з призначенням заступником Генерального секретаря КПРС", - сказав Толстоухов.

"А другий раз він став спікером після подій в Українському будинку і переобрання тодішнього спікера Олександра Ткаченко. Виходить, те, що його оберуть і він відпрацює повний термін, – це, може бути, в Івана Степановича ще попереду. Він – один із найбільш досвідчених політиків, здатних працювати на стабільність влади, політики", - додав він.

Відповідаючи на запитання про ставлення "різних груп впливу" у Партії регіонів до "більш толерантного ставлення до (президента Віктора) Ющенка Рината Ахметова", міністр Кабміну відзначив:

"У нас дійсно є різні центри думок на ключові питання розвитку партії і суспільства. Але різних центрів керівництва в партії немає".

"Було б, певно, смішно й неправдоподібно, якби в такому величезному політичному механізмі, яким є Партія регіонів, де більше всього міністрів, керівників комітетів, губернаторів, великих бізнесменів, усі говорили однією мовою і мали з усіх питань одну точку зору", - додав, однак, він

"Я маю право говорити прем'єр-міністру усе, що вважаю за необхідне. І я ніколи не чув окрику, вимоги "Помовч!" або ще чогось…Але якщо рішення прийняте, значить, воно прийняте. І тоді вже – все", - розповів Толстоухов, відзначивши, що в останні роки "Партія регіонів завжди поставала як команда, що діє в одному напрямку – і в опозиції, і у владі при формуванні уряду".

Відповідаючи на запитання, як лідер Партії регіонів, прем'єр-міністр Віктор Янукович виявляє себе на роботі – як "залізний канцлер чи ліберал" – Толстоухов сказав:

"Я не думаю, що слово "ліберал" стосовно Януковича правильне. Точніше буде сказати, що він дає кожному, кого запрошує на роботу, право себе реалізувати і розкритися. І в це право входить у тому числі і право на помилки. А він уміє терпляче дивитися, радити і запитувати".

"Він розуміє людину, тому що сам пройшов непросте життя і керівну школу і знає, що писати всі "роботи" "на відмінно" при наявнім у міністрів завантаженні іноді просто неможливо", - відзначив міністр Кабінету міністрів, додавши, що "прем'єр несе страшенне навантаження, уміє тримати удари, пропускати через себе найвищу напругу, але він, як і всі ми, людина".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування