Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко придумав, як зробити рух безпечнішим

Вівторок, 20 листопада 2007, 13:36

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету міністрів забезпечити розроблення проекту Державної цільової програми підвищення безпеки дорожнього руху в Україні на 2008-2012 роки.

Про це йдеться в указі про невідкладні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху від 20 листопада, розміщеному на сайті глави держави.

Ця програма має передбачати, зокрема, удосконалення державної системи забезпечення безпеки дорожнього руху; удосконалення системи підготовки водіїв, пішоходів, інших учасників дорожнього руху; дальшого вдосконалення профілактичної роботи у сфері дорожнього руху; підвищення експлуатаційних показників автодоріг і вулиць.

Крім того, вона має передбачати удосконалення організації руху транспорту та пішоходів у містах; підвищення безпеки пасажирських перевезень та створення ефективної системи надання екстреної медичної допомоги потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах.

Також уряду доручається забезпечити впровадження з 2008 року в загальноосвітніх навчальних закладах комплексної програми вивчення правил безпечної поведінки на вулицях та дорогах.

Кабінет міністрів також має забезпечити створення протягом 2008 року загальнодержавних автоматизованих баз даних про зареєстровані колісні транспортні засоби, видані посвідчення на право керування транспортними засобами, результати державного техогляду транспортних засобів, вчинені адміністративні правопорушення правил дорожнього руху та у сфері безпеки дорожнього руху тощо.

Указом також передбачено створення Державного науково-дослідного центру з проблем безпеки дорожнього руху і низка інших заходів.

Зокрема, президент доручає Кабміну внести до 1 березня 2008 року зміни до Держпрограми розвитку автодоріг загального користування на 2007-2011 роки, доповнивши її розділом "Будівництво обходів населених пунктів дорогами державного значення" та передбачивши фінансування відповідних заходів.

Мінохоронздоров'я, Міносвіти, МНС, МВС, Міноборони, Мінтрансу доручено створити до 1 квітня 2008 року систему підготовки і перепідготовки медпрацівників, рятувальників та працівників щодо надання екстреної медичної допомоги потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах.

Держслужбі автодоріг, МВС, Мінтрансу, МНС, Держкомітету телебачення та радіомовлення у двомісячний строк доручено розробити систему оперативного інформування про небезпечні умови руху та погіршення стану безпеки дорожнього руху у зв'язку зі складними погодними умовами, а також забезпечити обладнання автодоріг засобами екстреного виклику меддопомоги.

До 1 березня 2008 року відповідні міністерства мають внести законодавчі зміни щодо медоглядів, інструктажів та стажування водіїв автобусів, належних перевірок технічного стану тощо. До 20 грудня цього року президентом доручено обстежити стан утримання та облаштування аварійно небезпечних ділянок автодоріг державного значення.

Також Ющенко наполягає на посиленні адмінвідповідальності учасників дорожнього руху, власників транспортних засобів, службових осіб органів, підприємств, установ, організацій, на які покладено обов'язки із забезпечення безпеки дорожнього руху.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування