На день революції Майдан вже "забили" УНА-УНСОвці, які проведуть "віче"

Вівторок, 20 листопада 2007, 13:40

У день третьої річниці "помаранчевої" революції 22 листопада в Києві пройде концерт і мітинг на Майдані Незалежності.

Відповідну заявку до київської мерії з програмою заходів на 22 листопада подав оргкомітет, створений для святкування третьої річниці помаранчевої революції.

Про це заявив голова міжнародної громадської організації "Реформація" Микола Коханівський на прес-конференції у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

До оргкомітету, крім "Реформації", входять також представники громадської організації "Народна варта", УНА-УНСО і громадської організації "Тризуб імені Степана Бандери".

За словами Коханівського, чи буде встановлюватися на Майдані Незалежності велика сцена, залежить від рішення міської влади.

При цьому він підкреслив, що якщо дозвіл буде надано, то на великій сцені обов'язково виступлять відомі виконавці періоду "помаранчевої" революції, які вже висловили свою готовність взяти участь у такому концерті.

Якщо ж установка великої сцени буде заборонена, за словами Коханівського, учасники акції все рівно встановлять невелику сцену, на якій виступлять музиканти, учені, політики, як це було минулого року.

Крім того, за словами Коханівського, у рамках святкування річниці революції планується провести Усеукраїнське віче на Майдані Незалежності, на яке буде винесено три питання: скасування політреформи, ухваленої в 2004 році, заборона на території України Компартії і переобрання мера Києва Леоніда Черновецького.

Після віче учасники акції планують пройти від Майдану Незалежності до секретаріату президента для того, щоб передати результати своїх зборів.

Як відомо, у 2005 році президент Віктор Ющенко заснував день Свободи, який відзначається 22 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування