Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ, Одеса і Севастополь стали найдорожчими

Вівторок, 20 листопада 2007, 15:05

Найдорожчими містами України за вартістю житла є Київ, Одеса і Севастополь.

Про це свідчать дані комітету з аналізу ринку Асоціації фахівців з нерухомості України, повідомляє Ліга.

У Києві ($2869), Одесі ($1599) і Севастополі ($1586) вартість квадратного метра перевищує середньозважену* по Україні, у решті міст вона нижче середньозваженої.

На четверту позицію в рейтингу вийшов Донецьк (+11,3%), який відтіснив Дніпропетровськ (+7%) на п'яте місце.

Далі йдуть Львів (+3,8%), Сімферополь (+2,3%) і Харків (+6,6%).

За підсумками ІІІ кварталу 2007 року середньозважена вартість одного квадратного метра житла* у більшості міст України збільшилася.

Найбільшою мірою це торкнулося Херсона, Запоріжжя і Донецька. Поряд з цим здешевлення квадратного метра за аналізований період відбулося в Чернігові, Черкасах і Хмельницькому.

Найбільші темпи приросту вартості квадратного метра житла в третьому кварталі зафіксовані в Херсоні (+15,8%), Запорожжя (+13,3%), Донецьку (+11,3%), Івано-Франківську (+10,2%). Херсон при цьому переборов психологічну планку в $1000 за метр.

Істотне зниження цін спостерігалося лише в Чернігові (-8,2%). За словами операторів ринку, це спричинено готовністю продавців йти на істотні поступки в умовах зниження попиту.

* - у визначенні середньозваженої вартості враховувалися "вага міст" (кількість квадратних метрів житла в містах) і усереднені ціни в них.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...