Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні порадили менше мріяти і більше працювати

Вівторок, 20 листопада 2007, 16:03

Посол Німеччини в Україні Рейнгард Шеферс вважає, що Україна не відповідає Копенгагенським критеріям, що є обов'язковим для вступу в Європейський Союз.

Про це він заявив під час чату на інтернет-сайті "Телекритика".

"На сьогоднішній день у ЄС не існує консенсусу щодо вступу України в ЄС. Україна ще далека від виконання так званих Копенгагенських критеріїв", – сказав посол, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Він відзначив, що зараз для України важливіше займатися виконанням конкретних вимог, необхідних для вступу в ЄС, ніж вести марні розмови про терміни вступу в союз.

"Я хотів би закликати більш предметно займатися змістовними вимогами щодо наближення до ЄС, ніж конкретними термінами вступу", – сказав Шеферс.

Він повідомив, що між Україною і ЄС продовжуються переговори про подальшу інтеграцію.

Для вступу в ЄС країна-заявник повинна виконати економічні і політичні умови, відомі як "Копенгагенські критерії".

Зокрема, забезпечити стабільність інститутів, що гарантують демократію, права людини, верховенство закону і захист меншин, володіти працюючою ринковою економікою, прийняти загальні правила, стандарти і політику, що складають основу законодавства ЄС.

Крім цього, у країні, що претендує на вступ у ЄС, повинні функціонувати юридичні й адміністративні структури, які сприяють прийняттю і впровадженню європейського права.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...