Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони допоможуть підсадити Плюща у крісло спікера?

Вівторок, 20 листопада 2007, 16:14

Один з лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова не виключає, що кандидатура Івана Плюща на посаду спікера Верховної Ради шостого скликання може знайти достатню підтримку серед депутатів.

Про це вона сказала журналістам, відповідаючи на питання, чи підтримає Партія регіонів кандидатуру Плюща на посаду спікера парламенту шостого скликання.

"Я переконана в тому, що цей склад Верховної Ради має декілька потужних професійно підготовлених політиків, які з честю могли б обійняти посаду голови Верховної Ради", - зазначила Богатирьова.

"Це і Іван Плющ, і Володимир Литвин, і є представники у Комуністичної партії та інші, як у блоці "Нашої України", так і в БЮТ, і в Партії регіонів", - додала вона.

Богатирьова висловила думку, що "це питання буде визначатися з політичним силами трохи пізніше і кандидатура Івана Плюща може розглядатися як така, що може знайти у залі підтримку більшості депутатів".

Крім того, Богатирьова додала, що Партія регіонів очікує на створення коаліції між БЮТ та "НУ-НС", яку вони обіцяють створити у перший день роботи парламенту, і "хоче допомогти їм оголосити про це відповідно до регламенту".

Представник Партії регіонів не виключила, що голову Верховної Ради буде обрано у перший же день, якщо у цей день буде оголошено про формування коаліції.

Богатирьова нагадала, що БЮТ і "НУ-НС" вже обіцяли створити коаліцію одразу після проведення виборів, тобто 1 жовтня, але не зробили цього.

"Коаліція, обіцяна 1 жовтня, не відбулася. Однак ми думаємо, що 23 листопада наші опоненти все-таки щось запропонують громадськості", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування