У "НУ-НС" не виключають, що Ющенко "вламає" їх на свого спікера

Вівторок, 20 листопада 2007, 17:55

Блок "Наша Україна – Народна самооборона" може підтримати кандидатуру, запропоновану президентом на посаду спікера парламенту, якщо Віктор Ющенко наведе вагомі аргументи щодо такої необхідності.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив член блоку "НУ-НС" Роман Зварич.

За його словами, зрозуміло, що "президент, природно, може взяти участь в обговоренні кандидатури, яка подається нашою фракцією", оскільки глава держави має співпрацювати з парламентом.

"Я не виключаю, що президент, можливо, з якихсь інших міркувань, які ми не врахували, може висунути іншу кандидатуру", - сказав представник "НУ-НС".

"У такому випадку я не маю жодних підстав не вірити в те, що фракція "НУ-НС", звичайно, прислухається до надзвичайно вагомого в даному випадку слова президента", - додав він.

При цьому Зварич нагадав, що політрада блоку раніше вже висунула на посаду спікера кандидатуру В'ячеслава Кириленка, яку підтримала одностайно.

Представник блоку не відповів на питання, чи обговорюватиметься тема кандидатури спікера на зустрічі представників "НУ-НС" з президентом у четвер.

Однак Зварич не виключив, що "президент скористається з цієї нагоди, щоб вплинути, використовуючи свою вагомість статусу, на рішення фракції щодо кандидатури на посаду голови Верховної Ради".

При цьому представник "НУ-НС" наголосив, що рішення щодо кандидатури голови парламенту все одно ухвалюється самими депутатами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування